
پیش از توضیح درباره ساب ووفر، لازم است صداهایی که برای گوش ما قابل شنیدن است را دسته بندی کنیم. به طور کلی صدا به سه بخش پایین، متوسط و بالا دسته بندی می شود. صداهای پایین مانند صدای ساب ووفر دارای امواجی با طول موج بلندتر و انرژی بیشتر هستند. طول موج و انرژی بیشتر، این امکان را برای صداهای بم فراهم می کند تا به راحتی از موانع عبور کنند. انرژی زیاد موجود در صداهای پایین سبب می شود تا علاوه بر گوش، با تمام وجود حس شوند و همین امر باعث می شود که علاقه مندان صدا، ساب ووفر را به جز برای گوش کردن موسیقی، برای حس کردن و هیجان لرزیدن با آن انتخاب کنند.
ساب ووفر به صورت تخصصی برای تقویت صدای بم یا Bass به کار میرود. البته اسپیکرها توانایی ایجاد صدای بم را دارند، اما کسانی که به دنبال سیستم حرفه ای و تولید صدای Bass بسیار بالا و قوی هستند، فقط ساب ووفر می تواند به انتظاراتشان پاسخ مناسب دهد. ساب ووفرها معمولاً یک دستگاه مستقل نیستند و صرفاً برای تقویت و بم کردن صداهای زیر استفاده می شوند. البته مشخص است که استفاده از ساب اصلاً ضروری نیست، اما چون ساب ها میتوانند صداهای بم و قوی تولید کنند، به شدت مورد پسند علاقهمندان به موسیقی واقع شدهاند.
انواع ساب ووفر، اکتیو و پسیو
به طول کلی دو نوع ساب ووفر داریم: نوع اول مدلهای پسیو است و نوع دوم اکتیو. منظور از پسیو یا منفعل این است که سابووفر به یک آمپلی فایر یا همان تقویتکنندهی خارجی نیاز دارد و ساب ووفر اکتیو، مدلی است که خود دارای امپلیفایر داخلی است. توجه کنید که امپلیفایر کار تقویت سیگنال را انجام میدهد، لذا سابووفرهای امروزی بیشتر در دستهی اکتیو قرار میگیرند و برای استفاده کافی است فیش صدا را به ابزارهای مختلف از جمله تلویزیون، پلیرها، گوشی، تبلت، آلات موسیقی و غیره متصل کرد.